۵ تصمصم کلیدی که برای وبلاگ خود گرفته‌ام

یک

امروز در سایت محمد طلوعی قسمتی دیدم به نام «چی روی میزمه؟» که این قسمت خودش دو قسمت جدا از یکدیگر دارد: «چی می‌خونم؟» و «چی می‌نویسم؟»

از این ایده خیلی خوشم آمد. تصمیم گرفتم در راستای تقویت تعهدی که به خودم داده بودم تا روزی یک مطلب را بر روی سایت قرار دهم، قسمتی به نام «روی میز کار من» به سایت اضافه کنم.

در این قسمت شما خواهید خواند که در حال نوشتن و خواندن چه چیزی هستم. مطلب «روی میز کار من» هر شنبه منتشر خواهد شد.

دو

چندی پیش هم در سایت شاهین کلانتری دیدم که به معرفی تعداد قابل توجهی لینک از سراسر وب می‌پردازد. این لینک‌ها عمدتاً مقالاتی خواندنی هستند که برای هر کسی می‌تواند مفید باشد.

بر مبنای همین کار شاهین کلانتری، من هم تصمیم گرفتم که قسمتی به نام «معرفی هفته» در سایت راه‌اندازی خواهد شد. این قسمت هر جمعه منتشر خواهد شد و به معرفی مقاله، کتاب، فیلم، موسیقی، وبلاگ و هر چیز جالب و مفیدی که در یک هفته قبل از آن دیده‌ام، می‌پردازد.

سه

چند وقتی است که در سایت یک یادداشت ماهانه هم قرار می‌دهم. از این به بعد این قسمت هم به نام »یادداشت ماه» دسته مستقلی از مطالب سایت خواهد بود.

و قسمتی هم به نام «یادداشت روز» خواهم داشت که صرفاً یادداشت‌های همان روز را منعکس خواهد کرد.

چهار

همچنین از مدت‌ها پیش در فکر ساختن صفحه‌ای مستقل در سایت به نام «وبلاگستان فارسی» بودم. این صفحه ساخته شده ولی هنوز آن قدرها کامل نشده که منتشر شود.

در این صفحه لینک سایت‌هایی که احساس می‌کنم مفید هستند را قرار می‌دهم. این ایده در واقع همان سنت دیرینه وبلاگ‌نویسان نسل اول است که در وبلاگ‌های خود لینک دوستانشان را قرار می‌دادند.

البته این کار معمولاً به صورت «تبادل لینک» صورت می‌گرفت. اما در صفحه وبلاگستان فارسی، نام و لینک وبلاگ‌ها و وب‌سایت‌های فارسی بدون هیچ چشم‌داشتی و صرفاً به خاطر معرفی انجام می‌شود.

پنج

و سر آخر اینکه، باز هم مطابق سنت دیرینه وبلاگ‌نویسی و تولید محتوا، صفحه‌ای  به نام نقشه سایت هم خواهم داشت.

قبل‌ترها –سال‌های دهه ۹۰ – هر سایتی صفحه‌ای داشت به نام نقشه سایت. در این صفحه، صفحات مختلف مانند فهرست ابتدای یک کتاب مرتب شده بودند. و شما به یک نگاه ساده می‌توانستید ببینید که هر بخش سایت زیر مجموعه کدام بخش سایت است و لذا پیدا کردن هر مطلب خیلی راحت بود.

فرق این کار با فهرست در این است که هم همه چیز یک‌جا جلو چشم مخاطب است و هم اینکه در صفحه نمایش گوشی راهنمای خیلی بهتری خواهد بود.

البته بعدا همین نقشه سایت ایده شکل گیری sitemap.xml شد که در واقع یک فایل با فرمت xml است و برای معرفی هر سایت به موتورهای جستجو صورت می‌گیرد.

پرسش کلیدی سئو:

آیا برای سایت خود sitemap.xml ساخته و آن را به گوگل و دیگر موتورهای جستجو معرفی کرده‌اید؟

حرف آخر اینکه

اگر دوست دارید همیشه اولین نفری باشید که از به‌روزرسانی‌های سایت مطلع می‌شوید، لطفاً ای‌میل خود را در قسمت زیر وارد کنید.

خوشحال می‌شوم اگر نظرات خود را با من در میان بگذارید. می‌توانید از طریق فرم تماس این کار را انجام بدید. یا زیر همین پست کامنت بگذارید.

خواندن مطالب زیر را به شما توصیه می‌کنم

چنانچه مطالب این سایت را مفید می‌دانید، از طریق باکس زیر این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. از شما خیلی ممنونم. (عکس‌ از Free Pik)