به نظر شما چگونه دربارۀ موضوعات تکراری یک مقالۀ عالی برای وبلاگ خود بنویسیم؟ با برون سپاری یا با کپی کردن نوشتههای دیگران؟ آیا اگر نوشتههای ده نتیجۀ اول گوگل را در هم ادغام کنیم به نتیجۀ مطلوب میرسیم؟ به نظر من نه! در این نوشته میخواهم به این بپردازم که با چه شرطی میتوان در مورد موضوعاتی که بارها و بارها دربارۀ آنها مطلب نوشته شده است، یک مطلب جدید بنویسم که چه بسا از آن نوشتههای قبلی موفقتر باشد.
چگونه دربارۀ موضوعات تکراری یک مقالۀ عالی برای وبلاگ خود بنویسیم؟
در جایی این مسأله مطرح شده بود که آیا میتوان در مورد موضوعات تکراری پایاننامه نوشت؟
جواب من به این سؤال مثبت بود و آن را با توضیحات لازم زیر همان مطلب نوشتم. به نظر من نه تنها در مورد پایاننامه این مطلب صدق میکند بلکه در هر زمینهای که دارید مینویسید میتوانید راجع به موضوعات تکراری بنویسید. اما به این شرط که مراحل سهگانه زیر یکی بعد از دیگری در نوشتۀ شما وجود داشته باشد:
- به چالش کشیدن دستاوردهای قبلی
- طرح مسألۀ جدید
- حل مسأله با رویکرد و راهحلی جدید.
از بین این مراحل سهگانه حتی اگر گام سوم را نتوانید بردارید، صرف اینکه چیزی را به چالش بکشید و مسألۀ جدیدی طرح کنید، به خودی خود کار شایستهای کردهاید و میتوانید روی آن موضوع مقاله یا کتاب جدید بنویسید.
حالا این حرفها چه ربطی به این وبلاگ دارد؟
معمولاً دوستانی که دور از ماجرا هستند میگویند در وبلاگ خود چه بنویسیم؟ وقتی این همه وبلاگ وجود دارد که هر یک در نوع خود کلی موضوع را قبل از ما مطرح کرده و در گوگل رتبۀ خوبی کسب کردهاند دیگر چه فایدهای دارد که ما دوباره کاری کنیم و چیزی بنویسیم که قبلاً نوشته شده است.
در همین زمینه
دوستی دارم که دلیل موفق نشدنش را این میداند که در زمینههایی که وارد میشود اولین نفر نبوده است. چون قبل از او افرادی بودهاند که وارد این حوزه شدهاند و به عنوان فردی که اولین نفر در آن کار بوده از خلاء بازار نهایت استفاده را برده است، لذا دیگرانی که در پی خواهند امد آن شانس بکر را نخواهند داشت.
تا زمانی که مثل این دوست من فکر کنید، هیچ گاه کار خاصی را نخواهید توانست به سرانجام درستی برسانید. چون همانطور که گفتم ویژگی دنیای متغیر ما همین است که همیشه هر چیزی هر چقدر هم که خوب باشد نیاز به نوآوری و بهینهسازی با توجه به شرایط روز را دارد. یک زمانی آبمیوه داخل پاکت پلاستیکی فروخته میشد و خیلی هم عالی محسوب میشد. امروزه روز نه آن کیفیت از آبمیوه و نه آن نوع بستهبندی، هیچکدام جوابگو نیست. باشد که ساندیس برند پیشرو در این زمینه بود. دیدیم که خیلی بعداً برندهایی مانند سنایچ آمدند و سهم زیادی از بازار را از ان خود کردند.
فردی که تحلیلگر نیست و به چم و خم موضوعی آشنا نیست همیشه یک قضاوت سطحی و دم دستی برای هر چیزی ارائه میدهد. اما برای یک فرد خبره موضوع فرق میکند.
برای همۀ ما بارها پیش آمده است که به گوگل مراجعه کردهایم و چیزی را جستجو کردهایم و بعد روی نتایج کلیک کرده و متأسفانه به پاسخ سؤال خود نرسیدهایم. در چنین مواردی آن سایت را هر چقدر هم که معروف و جاافتاده باشد ترک کرده و سراغ نتایج بعدی میرویم. تا جایی که ممکن است یک سایت تازه نفس که در صفحه ۳ یا ۴ گوگل قرار دارد جواب سؤال ما را بدهد.
بنابراین همیشه یادمان باشد که وقتی میخواهیم راجع به چیزی بنویسیم باید خود را جای مخاطب قرار دهیم که این نوشته قرار است کدام درد او را درمان کند؟ چه سؤالی از او را پاسخ خواهیم داد؟
همانطور که دیدید نوشتۀ چالشی که حرف جدید مطرح کند هم کار فردی است که در آن زمینه متخصص است.
نتیجهگیری
- میشود در مورد هر موضوعی نوشت. هر چقدر هم که آن موضوع تکراری باشد
- شرط موفقیت یک نوشته در این است که حرف جدیدی را مطرح کند که تا حالا کسی به آن دقت نکرده است.
- نوشتن یک مقالۀ چالشبرانگیر که حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد، نیاز به مطالعه و تخصص دارد. چنین نوشتهای را نمیتوان با کپی کردن از دیگر سایتها تهیه کرد.
بنابراین این مهم نیست که اولین باشی، بلکه مهم این است که بهترین باشی.
مقالههای مرتبط
- ۲۰ نکتۀ وبلاگنویسی که اگر رعایت نکنید شکست خواهید
- چگونه وبلاگ نویسی را شروع کرده و از آن پول دربیاوریم؟
- چگونه در ۵ قدم یک محتوای وبلاگ عالی بنویسیم؟
- چگونه پست وبلاگ بنویسیم؛ آموزش جامع وبلاگ نویسی
اگر دوست دارید همیشه اولین نفری باشید که از به روزرسانیهای سایت مطلع میشوید، لطفاً ایمیل خود را در قسمت زیر وارد کنید.