روز اول: هدف‌های فراموش شده، آرزوهای گم‌شده

همۀ ما در در عمق فکرمان بر این باور هستیم که فردی توانمند، لایق و باهوش هستیم و این توانایی را داریم که تفاوتی در زندگی خودمان و دیگران ایجاد کنیم.

اگر حتی فردی هستید که در موقعیت کنونی خود، عزت نفس کمی دارید، باز هم در اصل موضوع تفاوتی ایجاد نمی‌کند. چون شما هم روزی عزت نفس کافی داشتید تا اینکه رفته رفته گرد و غبار روزگار بر آینۀ دل شما نشسته است و امروز فردی بی‌رمق و بی‌انرژی شده‌اید. ممکن است در این روزهای زندگی خود فکر کنید که توانایی انجام دادن کارهایی که دوست دارید را ندارید. یا ممکن است احساس کنید کنترل زندگی در دستان شما نیست و بنابراین احساس بدی نسبت به خود و زندگی‌تان داشته باشید.

 بازیابی توانایی و انرژی برای هر فردی ممکن است. فقط ابتدا این را باید بگویم که حتماً باید به دو اصل زیر توجه داشته باشید:

  • اصل یک: موفقیت یک شبه حاصل نمی‌شود و برای رسیدن به آن باید وقت بگذراید. موفقیت‌های بزرگ در بازه‌های زمانی طولانی‌تر به دست می‌آیند.
  • اصل دو: برای رسیدن به موفقیت «حرف» کاری از پیش نخواهد برد، باید دست به «عمل» بزنید.

اگر به این دو اصل اعتقاد دارید، به شما خوش‌آمد می‌گویم و از شما دعوت می‌کنم این سلسله یادداشت‌ها که هر بار به یک نکتۀ کوچک در مورد موفقیت می‌پردازد را دنبال کنید.

توجه داشته باشید که این یادداشت‌ها حاصل «مطالعه» و «تجربه» است، یعنی اینکه چه خود من و چه شاگردانم از این تمرین‌ها نتیجه گرفته‌اند. همچنین این یادداشت‌ها با نوشته‌های به اصطلاح «انگیزشی» که این روزها در جامعۀ ما رواج زیادی یافته‌اند تفاوت اساسی دارد؛ چرا که بر پایۀ عمل‌گرایی پیش می‌روند و نه «حرف درمانی»؛ بنابراین از شما می‌خواهم دفتری یا چیزی مانند آن را کنار دست خود داشته باشید تا تمرین‌هایی که در این سلسله مقاله‌ها به شما ارائه می‌شود را انجام دهید. در نهایت با عمل کردن است که به موفقیت می‌رسیم نه با حرف زدن.

بیشتر از این وقت شما را نمی‌گیرم و می‌‎روم سراغ اولین درس: هدف‌های گم‌شدۀ خود را بازیابید.

هدف گذاری و موفقیت و شادی

درس اول: هدف‌های فراموش شده، آرزوهای گم‌شده

مرگ بزرگترین تراژدی زندگی نیست؛ آنچه وقتی زنده هستیم در ما می‌میرد، یک تراژدی به مراتب بزرگ‌تر است.

تراژدی بزرگ، از دست دادن چیزهایی است که می‌توانند به وقوع بپیوندند. از دست دادن همین چیزهاست که زندگی‌ها را بر باد می‌دهد. اگر این از دست دادن‌ها نبود، دنیا متحول می‌شد.

هدف‌های فراموش شده بیشترین نقش را در داشتن احساس بد و گم کردن سررشته‌های زندگی دارند. اگر احساس می‌کنید کنترل زندگی خود را از دست داده‌اید قبل از هر چیز به این فکر کنید که آیا اهدف بزرگ و متعالی خود را فراموش نکرده‌اید؟

هدف چیزی است که به ما جهت می‌دهد. افرادی که در زندگی خود هدف دارند نسبت به دیگر افرادی که بی‌هدف هستند، افرادی شادتر و موفق‌تر هستند.

همچنین افرادی که هدف‌گذاری منظم و کتبی شده دارند، نسبت به افرادی که یک سری اهداف مبهم در ذهن دارند، بسیار موفق‌تر هستند.

هدف داشتن، خیال‌پردازی کردن نیست. هدف مثل نفشۀ راه است. نقشۀ راه زمانی شما را به هدف می‌رساند که آن را گام به گام عملی کنید. در نظر بگیرید که جاده مه‌آلود است و شما باید از شهر الف به شهر ب بروید. استراتژی شما برای طی این مسیر چیست؟ شما در چنین حالتی خط مستقیم جاده را دنبال می‌کنید و با روشن کردن چراغ‌های ماشین سعی می‌کنید هر بار فقط چند متر جلوتر بروید و به این ترتیب بعد از مدت زمانی مثلاً یک ساعته یا چیزی مانند آن به شهر مقصد می‌رسید.

هدف هم باید همین حکم را داشته باشد. یعنی فقط گفتن اینکه من می‌خواهم به فلان خواسته برسم، چیزی را حل نمی‌کند. هدف بزرگ خود را به هدف‌های کوچک‌تر و هر هدف کوچک‌تر را هم به گام‌های یک هفته‌ای تبدیل کنید.

خلاصۀ این صحبت‌ها این شد که:

  • الف) هدف‌های شفاف و دقیقی داشته باشید و آن‌ها را روی کاغذ یادداشت کنید.
  • ب) هدف‌های خود را به قطعات کوچک‌تر تبدیل کنید و سپس یک استراتژی هر هفته یک گام را پیش بگیرید.
از جایی که هستی شروع کن

تمرین‌های امروز  

این تمرین را به صورت گام به گام انجام دهید:

  1. در نظر بگیرید که چه هدف‌های فراموش شده و چه آرزوهای گم‌شده‌ای دارید. دوست داشتید چه داشته باشید و کجا باشید و چه کسی باشید. آن‌ها را به طور دقیق تصور کنید و سپس همه را روی کاغذ بنویسید.
  2. در نظر بگیرید اگر همۀ آن خواسته‌ها محقق می‌شد چه نتایجی برای شما داشت.
  3. وضعیت فعلی شما چیست و بین این دو حالت (آن چه می‌خواهید باشید و آن چه هستید) چه تفاوت‌هایی هست؟
  4. حالا صرف نظر از این که چه چیزی شدنی هست یا نه، و صرف نظر از این که موقعیت کنونی شما چیست، هدف‌های خود را روی کاغذ بیاورید.
  5. هدف‌های خود را تا می‌توانید دقیق و شفاف کنید.
  6. مشخص کنید برای رسیدن به این هدف‌ها باید چه گام‌هایی را در طی سال یا سال‌های آینده بردارید.
  7. این گام‌های اصلی را به گام‌های شش ماهه و هر گام شش ماهه را به گام‌های کوچک‌تر هفتگی تبدیل کنید.

از این به بعد برای زندگی خود برنامه‌ریزی هفتگی داشته باشید و از نوشتن to do list و چیزهایی مانند برای ثانیه به ثانیۀ زندگی خود اجتناب کنید.

هر سؤالی دارید در قسمت کامنت‌ها مطرح کنید یا از طریق ایمیلی که در صفحۀ تماس با من هست آن را با من در میان بگذارید.

تماس با من

شاد و پیروز باشید

در همین زمینه


برای اطلاع از جدیدترین مقاله‌ها، فیلم‌ها و همچنین کدهای تخفیف در خبرنامۀ سایت ثبت‌نام کنید.


Photo by Mats Hagwall on Unsplash

Photo by Jakub Brabec on Unsplash.com

Background psd created by freepik – www.freepik.com